Eau de toilette – parfümös üveg karácsonyfa dísz

Az Ikeában jártam nemrég és nagyon jó karácsonyfadísz alapokat szereztem be. Jó pár éve használom már ezeket a kis műanyag szíveket, de a tavaly kötött barátságom a Pentart termékekkel rengeteg új lehetőséget nyitott meg előttem. Ennek köszönhetően idén kicsit nagyobb átalakításnak vetettem alá a csilli-villi műanyag díszeket.

A szívformákat először zsírtalanítottam, majd alapozóval festettem le. Ehhez én most a Harzó T16os alapozót használtam, csak mert az van itthon.  A célnak teljesen megfelelő a kis kiszerelésű Pentart Alapozó festék is, amim viszont épp elfogyott.

 

 

Száradás után a szívek Decorolla lágy dekorfestéket kaptak Elefántcsont színben, amit aztán Pentart Opálrepesztővel dolgoztam át.

Ez egy nagyon jó anyag. Nagyon szeretem használni. Ebben a cikkben írtam róla, amikor először próbálgattam a Pentart repesztő lakkokat. Az egy év alatt mióta használom ezeket az anyagokat, megtapasztaltam, hogy a legjobb eredményt akkor érem el, ha legalább 6-8 órát állni hagyom a dolgot az 1. fázis után. Ezért mindig úgy időzítem, hogy lefekvés előtt felkenem a repesztő lakk 1-es fázisát, és csak másnap reggel kenem fel a 2-est. Bár ezt a réteget már lehet siettetni és hideg hajszárítóval kicsit gyorsítani a száradást, én nem szoktam kapkodni. Inkább ennek is adok néhány óra pihenőt. Így mikor délután/este felé ismét kézbe veszem már szépen látszik az összes repedés és jöhet a viasz, hogy kiemeljem azokat.

A szíveket arany színű Metál viaszpasztával dörzsöltem át, amit fehér narancsolajos Antikoló pasztával töröltem vissza.

 

 

Így a repedésekben az arany szín csillan meg, de a festék színét csak kicsit mélyítette a viaszolás.

A felületkezelés után már csak az exkluzív parfümös üvegcse kupakját kellett reprodukálni.  Akár egy kristály, vagy Tekla gyöngy is remek megoldás lett volna, viszont én kicsit rusztikusabb megoldást kerestem. Egy picike fém fiók gombot erősítettem a szív díszek tetejére. Ehhez fa pálcákat ragasztottam a szívbe és erre rögzítettem fel a fém fiók gombot. Ha lett volna megfelelő méretű csavarom hozzá, azt ragasztottam volna a szívbe, de persze nem volt.

 

 

Utolsó simításként fehér Kontúrozó festékkel finom csipke mintát festettem a szívforma elejére. Még egy csinos selyem bojtot szívesen akasztottam volna az üvegcse nyakába, ennek hiányában improvizálnom kellet így az arany viaszpasztával átdörzsölt spárgából kötöttem rá masnit, ami talán még jobban is passzol a rusztikus kupakhoz.

 

 

Mivel ezeket a díszeket én adventi koszorúba szántam, így akasztót nem készítettem hozzá, de akár arany zsinórt, akár egy vékony drótot az üveg nyakára hurkolva a fára is felakaszthatóak ezek a csinos romantikus parfümös üvegcsék.

 

 

Ha tetszett ez az egyszerű átalakítás és szívesen olvasnál még hasonló ötleteket, akkor kövess a Facebookon, vagy az Instagramon. Szeretettel várlak a Kreatív Tudástér Facebook csoportomban is, ahol különféle kreatív technikát ismerhetsz meg és megmutathatod saját alkotásaidat is.

Leave a Reply

Loading...