A Luxory alap

A kicsit fényes, bőrös, selymes steppelt anyagok bennem mindig luxus érzetet keltenek. Nagyon megtervezett, finoman kivitelezett és nagyon-nagyon elegáns, legalábbis az én szememnek. Persze nem a kínai „susis” kabátról beszélek, hanem a gyönyörűen steppelt bársony huzatú székekről, finom bőr ágy támlákról, puffokról és társaikról. Bár hozzám inkább a Farmhouse stílus áll közelebb mégis nagyon szeretem az ilyen fajta eleganciát. Ezért is próbáltam ki milyen, ha a steppelt anyagot egy adventi koszorúval kombinálom.

Egy 25cm átmérőjű szalmakoszorút választottam alapnak. A csupasz szalma alap arányaiban az én szememnek túl nyeszlett, ezért mindenek előtt megvastagítom az alapot. Ennek a menete ugyan az, mint a sík alap esetében, amiről itt olvashatsz bővebben, annyi különbséggel, hogy ezúttal ugye a szalma alap a kiinduló pont.

Úgy terveztem, hogy a koszorú belső ívét és felső részét termésekkel fogom díszíteni, ezért csak a külső ívre készítettem el a steppelt huzatot.

 

 

Nemrég vadásztam egy kevés sötétszürke steppelt (szerintem) bélésanyagot. Méretre vágtam és körbevontam vele az alapot. Először csak gombostűvel rögzítettem fel az anyagot az alapra.

 

 

A színe pont megfelelt az elképzelésemnek, viszont mégis jobban hajazott a kínai susisra, mint az elegáns luxusra. Addig, addig forgattam, nézegettem, amíg végül úgy döntöttem, hogy a gombostű apró ezüstös, fényes feje éppen kellő eleganciát kölcsönöz az anyagnak, így elkezdtem végigtűzi az alapot gombostűvel. Minden varrás találkozásához tűztem egy gombostűt.

 

 

Az alap vastagításához használt dilatációs szalag puhaságának köszönhetően a gombostűvel kissé be is tudtam húzta az anyagot, mint ahogy a gombbal szokták behúzni a bútorkárpitot.

 

 

A tűzést az anyag közepétől kezdtem és haladtam a széle k felé, hogy sehol ne ráncolódjon be az anyag. Végül a széleket ragasztópisztollyal is rögzítettem.

Miután a huzat elkészült, az alap alját filc anyaggal zártam, majd kijelöltem a gyertyák helyét, rögzítettem a gyertyatüskéket és belülről kifelé kezdtem díszíteni az alapot. Szürkés, hamvas, és fehér terméseket, mű leveleket, mű fenyő hajtásokat válogattam össze az ezüstös paraffin gyertyák mellé.

 

 

Furnérból fűrészeltem néhány fenyőt, amit fehérre és szürkére festettem és csillámmal szórtam meg. Végül a nemrég készített csillogó szürkés unikornisból is felkerült egy az adventire. Az unikornis elkészítéséről itt olvashatsz bővebben.

 

 

Varázslatos fantáziavilág lett a végeredmény. Pont annyira luxus – elegáns és futurisztikus lett amennyire szerettem volna.

 

 

Ha tetszett a cikk és szívesen olvasnál tőlem hasonló ötleteket és megoldásokat, akkor kövess a Facebookon, vagy az Instagrammon ahol mindig értesülhetsz a friss bejegyzésekről. Ha pedig szeretnéd te is megmutatni a munkáidat, vagy szívesen tanulnál új technikákat más kreatív alkotóktól, akkor szeretettel várunk a Kreatív Tudástér Facebook csoportban.

Leave a Reply

Loading...