Középen díszített adventi alap összeállítása

Millió egy verzió létezik arra, hogyan lehet rögzíteni az adventi koszorú közepébe a gyertyákat.

Többen kérdeztétek, így ebben a videóban megmutatom az én módszerem.

A videóba egyszerű szalma koszorú alapot használok, amit méretre kötött huzattal vonok körbe. Mivel a sztenderd szalma alapok az én ízlésemnek túl vékonykák, ezért mindenek előtt megvastagítom az alapot. Ennek a menete ugyan az mint a sík alap esetében, amiről itt olvashatsz bővebben, annyi különbséggel, hogy ezúttal ugye a szalma alap a kiinduló pont.

Miután megvagyok a vastagítással és eldolgozással jöhet az alap lezárása.

A huzatot az alapra illesztem és megmérem, mekkora talpat készítsek a koszorúnak. Kartonból kivágom a megfelelő méretű korongot, amit maszkoló szalaggal vonok be. Így strapabíróbb lesz a felület. Ez a lépés nyugodtan kihagyható, csak nekem heppem, hogy ha véletlen a gyerek felborít egy pohár vizet az asztalon, akkor ne menjen tönkre az asztaldíszem egy pillanat alatt.

A videón láthatod mennyit számít a maszkolószalag. A korongra csepegtetett víz simán letörölhető, nem áztatja el a papírt. Szóval kihagyható, de azért nem elhanyagolható a minőségbeli különbség, ha szánunk erre is.

A lemaszkolt papírkorongra filc anyagot ragasztok, így a koszorút kézbe véve, finom tapintású lesz az alja is…. ugye az a bizonyos minőség.

Az így elkészített talpat a koszorúra rögzítem. Alaposan oda ragasztom kívül belül. Ezután a huzatot felteszem az alapra, végigragasztom körben a talp mentén és felül a szélénél is. Ha cserélhető huzatot szeretnék akkor nem ragasztom, csak gombostűvel rögzítem.

A videóban látható huzat , vastag fonalból, lusta-kötéssel készült.

Ha kész az alap akkora tűzőhabot teszek a közepébe úgy, hogy beleszoruljon. Magasságra a tűzőhab nem lóg túl a koszorún, kb. olyan mélyen ül, hogy a teteje egy síkban van a koszorú legmagasabb pontjával.

Erre ragasztom a korábban már bemutatott magasított mécseseket, vagy a videóban látható módon a gyertyákat.

A gyertyák esetében lehet gyertyatüskét is használni, akkor viszont a gyertyák között valószínűleg kis rés fog maradni. A drótos verziónál ez nem áll fent.

Hosszú vékony gyertya is kerülhet a tűzőhabba. Ezt is érdemes egy egy szál erős dróttal rögzíteni.  A hosszú gyertyáknál fontos azonban, hogy a gyertyák között legyen egy-két centi távolság, mert ha a szorosan egymás mellé helyezett vékony gyertyából egyet meggyújtunk, az megolvasztja a többit.

A gyertyák rögzítése után pedig már csak a díszítés marad hátra.

 

Ha szívesen megnéznéd, milyen adventi koszorúkat készítek még ezzel a technikával, akkor kövess a Facebookon, vagy csatlakozz a Kreatív Tudástér Facebook csoportomhoz.

“Középen díszített adventi alap összeállítása” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Kedves Annie! Kivételesen színvonalasnak tartom az alkotásaid. Továbbá köszönöm a sok segítséget amit a munkám során felhasználok.

Leave a Reply

Loading...