Mentőöv – nyári dekor egyszerűen

 

A nagyméretű (24,5cm) hungarocell koszorú alapokat négy cikkre osztottam. Maszkolószalaggal elválasztottam a cikkeket, majd a Pentar Piros és kék Decor Paint Chalky festékével festettem le két-két egymással szemben levő cikkejt.

 

 

Három réteg festéket kapott a felület. Ezután etávolítottam a maszkoló szalagokat és az üresen maradt cikkejeket fehér Decor Paint Softtal festettem két rétegben.

A Feliratot megszerkesztettem, lézernyomtatón nyomtattam, majd  körbevágtam és  a metőövek fehér cikkejeihez illesztve maszkolószalaggal rögzítettem.

 

 

Transzfertollal átitattam a papírt és egy kiskanál domború aljával átsimogattam a festéket a papírról, a festett hungarocelre.

 

 

Száradás után Pentart Színtelen Viaszpasztával zártam az alapok tejes felüetét. Puha ronggyal vittem fel a viaszt és óvatosan visszatöröltem a felesleget. A viasz nem csak védi a felületet, de életre is keltette a kék és píros színeket.

 

 

Végül a pamutkötélből megfelelő hosszú szálakat vágtam és a színek találkozásánál az alapra tekertem úgy, hogy a körbe futó hosszú szálat alá fogtam. A kötelet ragasztópisztollyal rögzítettem.

 

 

Leave a Reply

Loading...