Dérlepte levelek

Megmutatom, hogyan varázsoltam a rikító mű leveleket téli hangulatúvá.

Mostanában, mivel a kínálat egyre igényesebb, én is egyre több művirágot használok a készülő ajtódíszekhez és asztaldíszekhez. Viszont hiába az élethűbb virág kidolgozás, a levelekre még mindig nem fektetnek túl nagy hangsúlyt a gyártók, így azok többnyire a kukában végzik nálam.

Legalábbis eddig így volt. Mivel azonban utálok pazarolni, elgondolkodtam rajta, hogyan varázsolhatnám át ezeket a csúnyácska alapanyagokat valami nekem is tetsző formára.

 

Általában, ha valamilyen terméssel van gondom, azt lefújom fehér akril spray-vel, vagy vastagon átkenem akril festékkel. Ez párszor már bevált,  ezért most is így kezdtem neki. A nagyobb textil leveleket levágtam a szárakról és gombostűvel rögzítettem egy kartonlapra, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Az apróbb műanyag levélkéket viszont jobbnak láttam a szárán hagyni, mert leszedve nem tudtam volna őket megfelelően rögzíteni. Így ezeket csak széjjelebb igazítottam, hogy a festés során ne ragadjanak össze.  Először tehát lefújtam őket fehér akril festékkel.

Már így is jobban néztek ki, mint eredeti állapotukban, de így még kevésnek éreztem. A hamvasság mellett szerettem volna kicsit télies, fagyos hatást elérni. Ezért a még nedves festékbe madárhomokot szórtam. A nyári hangulatú lakásdekorokhoz időnként használok homokot, amit kisállatkereskedésben  szoktam beszerezni. Az a fajta homok amit, az akváriumok aljába tesznek, kicsit durva szürkés árnyalatú. Legutóbb azonban ezt a fajta tengeri homokot nem kaptam, helyette madárhomokot vettem, ami viszont sokkal finomabb szemcséjű és világosabb színű, ezt használtam most.

A nedves akril festék, bár a csillámot szépen megtartja, sajnos nem bizonyult elégnek a homok megtapadásához. Száradás után a homok lepergett a levélről, ezért második nekifutásra  a fehérített levélkéket ragasztó spray-vel fújtam meg, majd  arra szórtam  a madárhomokot. Ez így már fixen fent maradt.

 

Egy apróság még mindig szúrta a szemem. A baloldali képen látszik, hogy a legfehérebb madárhomok is sárgás kissé, ezért még egy réteg fehér akril kellett rá. Végül egy kevés fehér csillámmal is meghintettem, hogy tényleg dérszerű legyen a hatás. Ettől már igazán téli, fagyos lett a végeredmény, ami remekül illik ehhez a hideg januárhoz.

Ha nem szeretnél lemaradni a következő bejegyzésről, kövess a facebookon. Azt is megmutatom, miket készítettem ezekből a dérlepte levelekből.

“Dérlepte levelek” bejegyzéshez 9 hozzászólás

  1. Szia
    Oázis márkájú, de a sima decoupage ragasztó is tartja a homokot, még a kicsit durvábbat is.

  2. Szia
    Melyik fajta ragasztóspayt használod?Melyik ami ilyen erős,hogy tartja a homokot?Köszi

  3. <3 Nagyon jól lehet vele dolgozni :) Én is szoktam gipszre is használni, ha mécsest csinálok.

  4. Nagyon szuper, jó ötlet a madárhomok. Már én is kipróbáltam egy gipsz angyalkán, szuper lett. Köszi 🙂 <3 <3 használni fogom máskor is

Leave a Reply

Loading...