Kosár uszadékfából

Nyári dekor témában is sok-sok inspiráló képet találtam a Pinteresten. Ebben az évszakban a dekorok jellemzően a tenger, a homokos part, a korallzátonyok és a hajók ihletésében készülnek. Az alapanyagokat tekintve a kagylók, az uszadék fa, a kék fehér és piros színek a jellemzők.

Nehány éve feltűntek a trópusi hangulatú témák is. Sok zöld levél, színes virágok, flamingók, papagájok. Ez a színes kavalkád vérpezsdítő a sok kék és pasztellszínű nyári dekor mellett. Természetesen engem is magával ragadott ez a buja nyári hangulat.

Egyik barátnőmtől kaptam egy doboznyi uszadék fát. Sokat gondolkodtam, mit készítsek a szép egyenes nem túl vaskos darabokból. végül úgy döntöttem kosár lesz belőlük.
Egy ovális furnérlapot, ami eredetileg egy fonott kosár feneke volt, a peremén körbe fúrtam. 1mm-es drótot fűztem a lyukakba úgy, hogy a drótot alul visszahajtva a fába rejtettem.

A kiválogatott gallyakon bemértem a drótok helyét és megfúrtam. A drótot egyenesen tartva ráhúztam a fát.

Egymás után, körben haladtam, míg végül elértem a megfelelő magasságot. A megmaradt drótok végét behajtottam a kosár belsejébe.

A kosár aljára filc anyagot ragasztottam. Oldalára, az uszadék ágak köze pedig izlandi zuzmót rögzítettem.

Már csak díszíteni kellett. Ezúttal trópusi hangulatban. Némi rózsaszín kagylóval és persze a magam alkotta orchideával.

Egy korábbi bejegyzésben mutattam, hogyan készítettem a Phalaneopsis orchidea ihlette festett harisnya virágomat. Erről itt olvashatsz.

Ha tetszett az ötlet követhetsz a Facebookon, vagy az Instagrammon ahol mindig értesülhetsz a friss bejegyzesekről.

Mostmár arra is van lehetőség, hogy együtt alkossunk.
Workshopokról bővebb informaciót az Annie’s Desig Workshop csoportban kaphatsz.

Leave a Reply

Loading...