Így várom a karácsonyt!

Vannak azok az ötletek, amit valakitől látunk és megvalósítjuk. Van, amikor formálunk rajta a saját ízlésünk vagy technikai tudásunk szerint… de az én kedvencem az a bizonyos lámpa gyulladás a fejben.  Amikor egyszer csak beugrik valami… valami, amit úgy érzel még soha nem láttál sehol. Nagyképű dolog lenne azt gondolni, hogy egy ötlet csakis egy embernek jegyezhető, de amikor a tudatalatti összeállítja a különböző helyekről kapott információkat és egyszer csak felgyullad az a bizonyos lámpa, akkor bizony az ember lánya úgy érzi, megváltotta a világot

Ez a mostani projekt is egy ilyen eset. „csak úgy jött” és azonnal imádtam.

Egy alkalommal egy pompás régi csörgő órába botlottam a bolhán, ami haza is jött velem. Nem szeretem itthon a haszontalan, funkcióját vesztett tárgyakat, mint a nem működő óra, nem égő lámpa stb. ezért arra gondoltam, majd beépítem egy ajtódíszbe. Addig is elástam a fiók mélyére, hogy „ne rabolja az időmet”.

Tehát ott lapult a fiókban ez a régi, kopott, nem működő kis kolompolós, a fejemben pedig ott fészkelt a gondolat… Gondolom, már sejtitek mire gyulladt fény az agyamban.

Egy kis karácsonyváró készült belőle.

Először is leszedtem a mutatókat, majd megpróbáltam szétszedni az órát. Ez nem sikerült. Csavar nincs oldalt kicsit feszegettem, de úgy ítéltem többet ártok vele, mint amennyire fontos lenne szétszedni. Úgyhogy egyben hagytam és így szedtem ki a számlapot. Mivel az üveg hiányzik nem volt nehéz dolgom. Egyszerűen pengével felhasítottam az amúgy is sérült papírlapot és kitépkedtem belőle.

 

 

Az egyik elképzelés az volt, hogy a karácsonyig hátralevő napok számát mutatja majd az óra. Tehát a számokat az óra járásával megegyező irányban, csökkenő sorrendben rendezem el. Középre pedig a „Day until Christmas” feliratot illesztem be. Nekem jobban tetszik ez a kifejezés angolul.

A másik ötletem pedig, hogy mint egy adventi naptárat készítem el. Tehát a számok növekvő sorrendben következnek.

Mivel nem tudtam dönteni, megszavaztattam a férjemmel melyiket használjuk. 😀

A naptár verzió nyert.

Új számlapot készítettem hozzá. Ehhez Photosoppal szerkesztettem egy 24 cikkre osztott kör formát. Így december elsejétől Szentestéig tudjuk számolni a napokat.

Tükröztem az egész képet, hogy transzferálható legyen. Lézernyomtatóval kinyomtattam, majd a Pentart transzfer oldatával átvittem a számlapot egy aquarell papírra.

 

 

A számlap közepére aquarell ceruzával egy kis koszorút rajzoltam és kiszíneztem a cikkeket is. Még mindig csak ismerkedés szinten vagyok az aquarellel, de nagyon tetszik ez a technika.

 

 

A számlap helyén a vekkert átkentem Pentart Öntapadó hobbiragazstóval, amire száradás után csak felsimítottam a megrajzolt és méretre vágott számlapot, mint egy matricát.

 

 

Hogy az üveglap hiányát kicsit tompítsam, Pentart Pouring Lakkot folyattam a felületre. A lakkot ecsettel csepegtettem és hagytam szétoszlani egyenletesen.

A lakk száradása után visszatettem a nagymutatót a helyére.

Még egy kis díszítést is kapott az óra teteje, hogy igazán karácsonyi hangulata legyen.

 

 

Az óramutatót a hátul levő tekerővel tovább lehet hajtani minden nap.

 

Készítettem néhány letölthető sablont, ha szeretnétek Ti is elkészíteni:

Letölthető sablon, csak személyes használatra
Sablon 1
Letölthető sablon, csak személyes használatra
Sablon 1 Traszferhez
Letölthető sablon, csak személyes használatra
Sablon 2
Letölthető sablon, csak személyes használatra
Sablon 2 Traszferhez
Letölthető sablon, csak személyes használatra
Sablon 3
Letölthető sablon, csak személyes használatra
Sablon 3 transzferhez
Letölthető sablon, csak személyes használatra
Sablon üres
Letölthető sablon, csak személyes használatra
Sablon üres transzferhez

 

 

Idén az adventi időszakban Pure Design by Bardócz Évával minden napra alkotunk egy-egy ötletes karácsonyi dekorációt. Ezeket a bejegyzéseket a #adpdadvent jelzéssel keresheted a Facebookon és az Instagrammon.

 

 

“Így várom a karácsonyt!” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Nagyon köszönöm a leírást,annyira jó ötlet! Külön pusszancs a letölthető számlapokért! :)))

Leave a Reply

Loading...