Mini kori – a karácsonyfa dísze

Tavaly óta más szemmel nézem a karácsonyfadísz kínálatot. Most már sosem azt nézem mi az, ami tetszik úgy, ahogy van, hanem azt lesem mi az, amiből valami csuda jó dolgot lehetne készíteni. Így akadt meg a szemem még december elején ezen az egyébként 3db-os korcsolya formájú karácsonyfadísz szetten.

 

 

Egyszerű műanyag, fehér csillámos bevonattal, de nagyon formás, arányos kori forma, csinos díszítéssel. Így hát megvettem és nekiláttam átalakítani egy nekem tetsző formára.

Átfesteni nem volt nagy kihívás. Egy réteg alapozó után a talp részt feketére, a cipő részt pedig fehérre festettem. Egyszerű Pentart matt akrilfestékkel dolgoztam. Alapozónak Harzo T16-ot használtam, csak mert épp az volt kéznél. Amúgy a csillámos felület nem igényel semmi különösebb bánásmódot. Sima egyszerű hobby alapozóval lehet rá dolgozni. Ha az nincs, mehet az akril is rá közvetlen, de ebben az esetben lehet, hogy akár 3 rétegben is le kell festeni, mire nem üt át a csillám.

 

 

Az éleket ezután átkentem Pentart ezüst metál viaszpasztával. A cipő részt pedig kissé megpiszkoltam a viaszos rongyommal, amin umbra és fehér viasz is volt már bőven. Ettől még nagyobb hangsúlyt kapott a cipők oldalán lévő indaminta, amit amúgy, ha nekem kellet volna elkészíteni, biztosan kontúrozó festékkel oldottam volna meg, még festés előtt.

Már ez elég nagy változásnak bizonyult, de még egy apró részletet szerettem volna valóságosabbá tenni a kis korcsolya páron. Mégpedig a fűzőket.

Úgyhogy egész egyszerűen a kis Skyl fúrómba befogattam a legvékonyabb fúrószáram, ami talán úgy 1mm-es, és az előre megformált helyeken megfúrtam a korikat.

Esélytelen volt, hogy a lyukakba fűzzem a cipőfűzőnek választott felvető fonalat, mert ugye bedugni még csakcsak, de ki már hogyan bújtassam… így más megoldást kerestem.

Az ilyen fazonú korikon a fűzés ugye úgy van megoldva, hogy a szár részen lyukak helyett kis kampók vannak, abba lehet akasztani a cipőfűzőt. Innen vettem az ötletet, hogy a kifúrt lyukakba apró szögeket ragasztok, és mint az eredeti korikon a kampókba, egyszerűen beakasztom a vékony fonalat. A szögeket tehát betoltam a lyukakon, belülre pedig egy jó adag ragasztót csorgattam a ragasztópisztolyból. Ez annyira épp megfogja a szögeket, hogy ne csusszanjanak ki.

 

 

Valamivel viszont le kellett zárni a korcsolyák tetejét. Gondolkoztam rajta, hogy simán szőrméből készítek rá egy passzét, amit felül összehúzok, de úgy ítéltem, hogy ez a megoldás túl finom, túl nőies az idei karácsonyfánkhoz. Így inkább kis mű fenyőágakat, magyal leveleket tűztem bele, és apró bogyós fürttel díszítettem.

 

 

Egy vékony bársony szalaggal kötöttem fel a fenyőfára.

Sajnos a fázisfotóim egy része elveszett, de mivel a jövő évi terveimhez nagyon passzolna még néhány kori a fára, így már úton az alapanyag utánpótlás. Amint újra nekilátok korcsolyát átalakítani, pótolom a hiányzó fázisfotókat.

Ha szívesen olvasnál tőlem máskor is hasonló ötleteket kövess a  Facebookoldalamon  vagy az Instagramon. Ha pedig szeretnél egy segítőkész kreatív társaság tagja lenni csatlakozz Kreatív Tudástér Facebook csoportomhoz.

 

“Mini kori – a karácsonyfa dísze” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Igen is mindég várom az új olvasnivalót, de elarulhatnad hol vetted ezeket a korikot biztos hogy nálunk nincs az üzletbe de figyelni fogom, tavaly óta nagy korcsolyat keresek de jövőre hethe osszejon

Leave a Reply

Loading...