Az első bolhapiacozásom alkalmával sikerült szert tennem egy nagy tekercs nyers színű pamut szalagra. Utólagos kutatásom eredményeképpen úgy vélem ez egy Danubia szalag, amit szegéshez használnak a varrodák. Sajnos akkor még nem tudtam mire fogom használni, így csak egy 50m-es tekercset mertem venni a legszélesebből. Masninak nem igazán alkalmas, mert a levágott szárak összepöndörödnek, így csak akkor lenne szép masni belőle, ha a vágás mentén elvarrom a szalagot. Az anyaga viszont nagyon megtetszett és biztos voltam benne, hogy meg fog ihletni. Így is lett.

Épp párna fazonok után kutattam a Pinteresten és a romantikus, vintage, csipkés-fodros párnácskákról egyszer csak bevillant. Készítek egy fodros kopogtatót. A sík koszorúalapomat használtam hozzá, aminek elkészítéséről itt olvashatsz bővebben.

A széles Danubia szalagot hosszában ketté hajtottam úgy, hogy a szélek kb 1cm eltolásba kerüljenek. A hajtás mentén kézzel végig férceltem, majd kissé meghúztam a szalagot. Ettől lesz fodros hatása.

A koszorúalap szélén kezdtem és befelé haladva először gombostűvel rögzítettem.

Mivel nem tudtam így fodrozva mennyit fog felvenni az alap, ezért a szalagot nem vágtam el, hanem midig csak letekertem egy adagot a tekercsről, varrtam, behuztam és tűztem. Négy sor fodorral már tetszett az eredmény. Ekkor visszaszedtem a szalagot az alapról és előlről kezdtem a rögzítést ezúttal ragasztópisztollyal. Soronként, szakaszonként haladva rögzítettem a fodrozott szalagot.

A ketté hajtásnak köszönhetően úgy nézett ki, mintha egyből két sor fodrot ragasztottam volna fel.

A dupla fodortól szép dús, nyolc soros fodros szegélye lett az alapnak, elvágtam a szalagot és leragasztottam a végét is. Ezután már csak díszíteni kellett.

Az első fodros alapot natúr és pirosas árnyalatúra dísztettem, másodjára pedig beige és púder rózsaszín színvilágot választottam. Utóbbiról egy gyorsított videót is készítettem.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Adatkezelési Tájékoztató.
I Accept

Biztos vagyok benne, hogy többször találkoztok még nálam ezzel a fazonnal, mert igazán kedves, romantikus hangulata van, így nagyon közel áll a szívemhez.

Ha tetszett a cikk és szívesen olvasnál tőlem hasonló ötleteket, akkor kövess a Facebookon, vagy az Instagrammon ahol mindig értesülhetsz a friss bejegyzésekről. Ha pedig szeretnél egy kreatív, egymást segítő, ötletekkel teli alkotói közösséghez tartozni csatlakozz a Kreatív Tudástér Facebook csoportomhoz.

Várunk szeretettel.