Hóvirág-tündérek

Az előzményekben olvashattátok, milyen technikával készítem én a mára már igen széles körben elterjedt bakuli hóvirágokat. Most pedig a kompozícióhoz készült két kis tündér elkészítéséről mesélek. Ez még egy tavalyi projekt volt, de akkor még annyira nehezen ment a blog írás, hogy végül nem került rá sor, hogy megmutassam. Viszont a képek megmaradtak és mivel … Olvass tovább

Hóvirág – én így készítem

Már tavaly is nagyon közkedvelt téma volt a bakuli termésből készített hóvirág. Én magam a Pinteresten futottam bele először ebbe a jópofa ötletbe, de az igazi ihletet akárcsak később a karácsonyi kötött gömböknél, itt is P. Horváth Patrícia hozta meg az általa készített rozsdás verzióval. Mivel épp akkor vált szerelemmé a Pentart rozsda effekt szettje, … Olvass tovább

A Rozsdás tricikli

Még az ősszel találtam a kosarbolt.hu-n egy irtó cuki tricikli fazont. Sima gagyi műanyag, de nagyon formás, kis faláda csomagtartóval. Így megvettem. A kis fa ládikót leszedtem és alaposan megcsiszoltam, hogy a fehér krétafestéket minél alaposabban eltávolítsam róla. Elég jól sikerült, bár itt-ott kisebb nyomokban maradt a festékből, de csöppet sem zavaró módon. A szinte … Olvass tovább

Másolás – nincs ezzel semmi baj!

Egy egy ünnepre, szezonra való felkészülést mindig anyaggyűjtéssel kezdek. Nem igazán követem az épp aktuális trendeket, inkább a saját hangulatomra, jelenlegi technikai tudásomra alapozva alakítom ki az az évi tervezetet. Megírom a bakancslistámat, mi az, amit abban a szezonban ki szeretnék próbálni, el szeretnék készíteni. Így tettem most is. Minden este a Pinterestet lapozgattam, beszélgettem … Olvass tovább

Faragott kőkoszorú

Időről időre rám tör az ihlet és ilyenkor munkához látok. Kísérletezek, tesztelek, addig próbálgatom az anyagokat, amíg kézzel foghatóvá nem válik a kép a fejemben. Olykor ez rengeteg időt vesz igénybe, de van, amikor annyira simán megy, mintha már százszor csináltam volna korábban. A kőkoszorú elkészítése is ennyire sima ügynek bizonyult. Az elképzelésem az volt, … Olvass tovább

Loading...