Omladozó vakolat – téglafal

Mostanában nagyon foglalkoztatnak az újrahasznosított deszkából készített, kis, stilizált házikók. Még nem igazán találtam meg magam ebben a témában, de több fantasztikus alkotót követve, azért már bele-bele kóstoltam kicsit.  Ahogy az már ilyekor lenni szokott, néhány mintadarab után már elindulnak a saját gondolataim is…. és ahogy barátkozom az anyagokkal egyre több önálló ötlet jut eszembe.

Most az omladozó vakolatú téglalfalra hoztam Nektek egy egyszerű ötletet, amit nem csak a házikóknál lehet alkalmazni.

Először is a tégla mintához nyomdát készítettem. Ehhez dekorgumiból vágtam ki a téglákat és Heavy Body  géllel felragasztottam őket egy kis darab lécre. A nyomdának fiókgombból készítettem fogantyút,  ezzel megkönnyítve a használatát. A fogantyút szintén Heavy Bodyval rögzítettem.

 

 

A nyomdát megkentem Pentart  Vörös agyag árnyalatú matt akrillal és foltokban megmintáztam vele a házikó homlokzatát.

 

 

Minden nyomás előtt újra kentem a nyomdát. A mintázás végeztével pedig lemostam a maradék festéket róla, hogy máskor is tudjam használni.

A tégla minta ezzel el is készült, erre kerül az olmladozó vakolat. Transzparens viasszal vékonyan megkentem itt ott a tégla mintát, majd vastagon lefestettem az egész homlokzatot  akril festékkel. Alapos száradás után pedig, visszacsiszooltam a felületet.

 

 

Mivel a viasz meggátolja az akril tapadását, így ahol viaszos volt a tégla mintám, ott könnyedén lejött a festékréteg, míg máshol tökéletesen fent maradt. 🙂

 

 

 

 

Leave a Reply

Loading...