Kipp kopp, bemehetek?

A bungaló ajtótámasz ötlete Pinteresten jött velem szembe pár hete, amikor nyári ötleteket keresgéltem. Annyira megtetszett a cuki forma, hogy egyből fel is került a bakancslistámra az elkészítése. Kicsit persze a saját képemre formáltam  és használtam hozzá a Pentart új textilfestékeit is.

 

 

Mivel nem volt itthon kinőtt farmerem, így anyukámat riasztottam és benyújtottam igényemet némi újrahasznosítható anyagra. Mivel a családból mindenki  hozzá viszi stoppoltatni a kifeslett holmikat, az  én szuper anyukámnak lapult is az anyagai között két kinőtt, szakadt farmernadrág, amit nekem adott.

 

 

Egy fekete márványos és egy koptatott kék…. nem igazán passzoltak elsőre, de ahogy nézegettem, próbálgattam, rájöttem, hogy az anyag fonákja sokkal jobb lesz ehhez a projekthez, mint a színe. 😀

Nekiláttam hát szétbontani a nadrágokat. Főként a szárakat használtam fel. Kivágtam a varratokat és a szakadt részeket, majd az egyik szárra felrajzoltam a bungallók elejét és hátulját, a másik szárból pedig 14cm széles egyenes csíkot téptem. Ebbő lesz a bungaló alja, oldalai és a teteje.

 

 

 

A kék farmerből fehér csíkos fazont gondoltam ki. Maszkoló szalaggal takartam ki a sávokat, az ajtó és a szellőző helyét, majd stencilező ecsettel vittem fel a fehér textilfestéket. Az egyenletes fedés érdekében két rétegben festettem.

 

 

 

 

A fekete farmer anyaghoz keresztben deszkázott mintatát választottam. Itt is kimaszkoltam az ajtót és a szellőzőt, majd Posca filccel csíkoztam meg az anyagot.

 

 

 

 

A kék farmeren az ajtó csak egy fehér keretet kapott, míg a fekete farmernél fehhérrel telibe festettem az ajtót. A szellőzőket mindkettőnél feketére festettem és fehér keretet kaptak.

 

 

Fekete poscafilccel  kontúroztam a lefestett nyílászárókat.

 

 

Mivel ezek a farmerek rugalmas anyagúak, ezért az elemek hátuljáta vasalható közbélést tettem. A vasalással egyben a textilfestéket is fixáltam, így innentől már mosható lett a huzat.

 

 

 

Már a festés után láttam, hogy irtó cukik lesznek ezek a kis bungallók, de még csak ezután jött a neheze. A varrás!

Anyukámtól már kislányként megtanultam használni a varrógépet, de nem tartom magamat túl ügyesnek. Nagyjából bármit össze tudok dobni, de nem tudok olyan igazán szépen varrni. Mindenesetre azért nagyon igyekeztem és nem is lett annyira rossz a végeredmény.
Elsőnek a bungaló elejét és hátulját varrtam össze az oldalakkal. A sima varratok mellett cikcakkak is végigszalattam az oldalakon, hogy biztosan erősen tartson.

 

 

 

Az odalak összeillesztése után a bungalló alja következett. Ide bevarrtam egy cipzárt, hogy a későbbiekben a zacskózott homok bélést ki lehessen majd venni és mosógépbe lehessen dobni a huzatot, ha szükséges.

 

 

Az alja után már csak a tető hiányzott. Ezt a elemet először középen egy vékony csíkon összevarrtam.

 

 

Aztán körben végig átfutottam rajta, majd a cipzáros nyíláson kifordítottam a bungalót és kívülről is levartam az éleket oldalt és körben a tetőnél.

 

 

Úgy kb jó háromnegyedükig alaposan megtömtem darált szivaccsal a bungalókat, aztán beletuszkoltam a ziplock zsacsiba töltött homokot alulra. Nem volt könnyű… leet hoszabb cipzár kellett volna bele…. de végül sikerült, a homok a helyére került és ettől nehéz és stabil lett a bungalók alja.

 

 

Már csak egy kis utómunka várt rám, hogy késznek nyilváníthassam a farmer bungallókat. Fehér gombokat varrtam az ajtókra kilincsnek, majd egy függönykarikát megfestettem fehér és piros matt akrillal, aztán némi kötéllel mentőövet formáltam belőle.

 

 

A fekete házikó ajtaja kis kampót kapott. A kék-fehér csíkos házikóra pedig felöltöttem a mentőövet…. igaz ezt mosás előtt le kell majd szednem róla, aztán újra felölteni, de nem bánom, mert nagyon jól mutat rajta…..

 

 

bár most, hogy belegondolok, megoldhatnám egy pici tépőzárral, vagy patenttal is, hogy levehető legyen a mentőöv….

 

 

Ha tetszett a cikk csatlakozz hozzám a Facebookon, vagy az Instagrammon, ahol mindig értesülhetsz a friss bejegyzésekről.

 

 

Leave a Reply

Loading...