Így készült a SziklaLak – part2

Az előző részben olvashattátok, hogyan készült a sziklafalas alap és az ódon manóajtó. Most pedig megmutatom, hogyan készítettem a bőr kövirózsákat és díszítettem fel a sziklafalas kopogtatót.

Ott fejeztem be, hogy az alufóliából készített sziklák közé decoupage ragasztóval madárhomokot ragasztottam. A sziklák között azonban gyakran tör magának utat a természet és jelenik meg itt-ott egy kis moha, fűcsomó vagy virág. Ezért szárított mohát ragasztottam a sziklák köré és néhol a repedésekbe is.

A mohának nagyon sok fajtája védett, ezért TILOS! gyűjteni, de kiválóan használható például egy mohakoszorúról visszabontott moha. Néhány virágboltban árulnak külön dekorációs célra termesztett mohát is, ami kis szárítás után ragasztópisztollyal is kiválóan rögzíthető.

Az így már egészen élethű sziklafalra, szerettem volna még egy kis életet csempészni, ezért készítettem hozzá kövirózsákat. A Pinteresten fedeztem fel milyen csodás virágokat lehet készíteni bőrből, úgyhogy kerestem egy darabka hasított bőrt és kivágtam belőle a kövirózsáim szirmait.

Különböző méretű szirmokat vágtam, amik felül íves, alul befelé szűkülő, egyenesben végződő formát kaptak. Egy fogó segítségével gyertyaláng fölött megpörköltem a szirmok íves felét. A hő hatására a bőr összehúzódott és a kis lapos szirmok szép, domború formát vettek fel. Némelyik szirom a visszája felé kezdett domborodni. Ilyenkor kézzel kicsit megformáltam, megadtam neki a jó irányt, majd újra a láng fölé tartottam és így már jól domborodott tovább.

A gömbölyded szirmokat pocakjukkal felfelé kezdtem összeragasztani. Először egymással szemben kettőt, majd erre átellenben ismét kettőt. A harmadik sorban már öt irányból ragasztottam a szirmokat, hogy a kövirózsa végül szép kerek formájú legyen. Minden sorban eggyel nagyobb méretű nyelvecskét választottam. Az összeillesztéshez sima ragasztópisztolyt használtam.

 

Mikor elértem a megfelelő méretet, tövis színű akril festékkel kentem le a bőr kövirózsákat. A festéket hígítás nélkül használtam, így elég volt egy körben lefestenem őket. Mivel az akrilfesték vízállóra szárad, nem volt szükség lakkozásra.

Száradás után ragasztópisztollyal rögzítettem a kövirózsákat a sziklafalas kopogtatóra. Ezután a koszorút krémszínű textil boglárkákkal és sárgás mű hortenzia virágokkal díszítettem tovább, amik mellé feldarabolt gallyakat, apró natúr terméseket, sárgás hungarocell golyókat és a korábban már bemutatott technikával készült dérlepte kalászokat válogattam össze. Az üresen maradt felületeken pedig szintén szárított mohával takartam az alapot.

Ha tetszett a cikk és szívesen olvasnál tőlem hasonló ötleteket, akkor kövess a Facebookon, vagy az Instagrammon ahol mindig értesülhetsz a friss bejegyzésekről.

Leave a Reply

Loading...