Magad uram, ha a tököd nem terem…..

Hosszú történet ez a mai tökös dolog… nem is veszem át töviről hegyire, igyekszem csak az alkotós lényegre koncentrálni 😀

Szóval… hogyis lett a szemétből tök?

Az egész úgy indult, hogy a Pentartnak készítettem egy tökös posztot az őszre. Ehhez valami pecsétes trikó anyagából varrtam meg az alapot, amit nejlon szeméttel, csomagoló anyagokkal tömtem meg, valahogy így…

 

 

Majd, nem mondom, hogy pikk-pakk de szépen elvarrtam és behúztam a bordákat rajta…

 

 

Jó erős fonallal, és egy ketté hajlított dróttal végeztem a műveletet, amit mindig a másik irányból dugtam vissza, hogy belefűzve a fonalat át tudjam húzni a nejlon halmazon. Mivel a fonallal nem tudtam kellőképpen összehúzni a tök közepét, ezért itt egy erős drótot is bevetettem, amit egy fa gombon áthúzva rögzítettem.

A göcsörtös tökre ezután jópár réteg alapozó, festék, paszta és rozsda effekt került.

 

 

Mire így nézett ki…

 

 

Na ez volt idén a kiindulási alapom…. Ez is csak azért volt fontos, mert mindezen rétegek eredménye (plusz egy vékony réteg kőpaszta, a tök egyharmadán, ami egy eltévedt gondolatom volt valahol félúton a végeredmény felé…) szóval ezek eredménye, hogy a tök felülete most igencsak hajaz az igazi tökök göcsörtös, bibircsókos  küllemére.

Persze nem tanácsolom, hogy pazaroljatok el több réteg anyagot egy ilyen tök megalkotásához, csupán csak azt szeretném bemutatni, hogy mindegy, hogy valami mennyire van készen, elrontva, vagy épp csak felújításra szorul, mindig van egy következő lépés, amivel akár teljesen át lehet alakítani…. és sokszor az előző rétegek még jót is tesznek a texúrának.

Szóval volt ez a vaspasztás, rozsdás tök… nekem meg nem termett idén sem a kertben a szárba szökkent tökmag, úgyhogy gondoltam egyet és átalakítottam ezt.
Eszembe jutottak azok a nagy, virággal töltött, festett textil tökök, amiket jópár évvel ezelőtt “tömegével készítettem” (itt megnézhető a toturial videó a technikáról) Ezek felülete egy kis festés és viaszolás után egészen élethű héj szerű lett. Gondoltam ezt sem spirázom jobban. Kapott egy réteg Bonding Primert, majd 2-3 réteg Dekor Chalkyt, végül egy kis befejező viaszt és kész is.

 

 

 

Kicsit ütött kopott, ráncos, de időt álló darab lett.

 

 

A több réteg festék alatt, már a behúzáshoz használt cérna is elsimult, mintha ott sem lenne.

 

 

Az élethű tökszár pedig teljesen valóságossá teszi.

 

 

Csak nehogy valaki fel akarja vágni majd a HALLOWEEN bulin, mert akkor lesz meglepetés 😀

 

Ha tetszett a cikk nézz fel a  Facebookra, vagy az Instára, és kövesd be az oldalt, ha még nem tetted. Ott még több inspirációval és ötlettel töltöm meg a mindennapokat.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Loading...