Rég volt már, hogy utoljára farsangra készülődtem, de most, hogy anyuka lettem újra feljött ez a téma. A babáink ugyan még nagyon picik az ilyen bulikhoz, de óvónéni édesanyám minden évben új jelmezzel készül az óvodai farsangra. Én pedig mostantól szeretném kivenni a részemet az előkészületekből. Egyrészt, hogy mire a gyerekeink farsangolni kezdenek, legyen pár ötlet a tarsolyomban, másrészt mert nagyon jó móka ez a jelmez készítés.

Anyukám idén bohócnak öltözött. Ruhája tulajdonképpen volt is hozzá, egy régi színes kezeslábas lapult a szekrényében és talált mellé egy színes szalagos gallért is. Így már csak a bohóc parókát kellett elkészítenünk hozzá. Kreativitásért neki sem kell a szomszédba menni, így bele is vágtunk a munkába.

A szükséges alapanyagok egy nejlonharisnya, olló, horgolótű, színes műanyag szalag és egy kartonlap. Továbbá jó, ha van kéznél egy arasznyi átmérőjű tál.

A parókához először egy fejre húzható alapot készített. Ehhez a nejlonharisnya lábait levágta és elcsomózta. Így egy nejlonsapka lett belőle.

Ezután a színes szalagokból kb. 40 cm-es darabokat vágott. Ehhez a leghatékonyabb módszer, ha egy megfelelő méretű kartonlapra tekerjük fel a színes szalagokat, majd egyik oldalán végigvágjuk a köteget.

A hajszálak feldarabolása után jött a munka neheze. A nejlonharisnya sapkát a tálra feszítette és egy horgolótű segítségével a hajszálakat, vagyis a levágott színes szalagokat a sapka alapba horgolta.

Az össze csippentett anyagon átszúrta a horgolótűt, majd a kettéhajtott szalagot beleakasztva visszahúzta. A szalag szárait pedig átbujtatta az így keletkezett hurkon és feszesre húzta a szálat. Az egész sapka részt teleszőtte a hajszálakkal kb. 1 cm-es távolságot hagyva a szalagok között.

Az utolsó lépés az én feladatom volt, hogy én is kivegyem a részem ebből a mókából. Bohócfrizurát csináltam a szalagparókából. Nem volt nehéz dolgom, csak a régi jól bevált módon, egy olló élén meghúzva begöndörítettem az összes hajszálat.

Ezután már csak a próba maradt, vagyis egy kis bohóckodás, amiből persze nem maradhattak ki a babák sem.

Ha szívesen olvasnál hasonló egyszerű ötleteket és megoldásokat DIY témakörben, akkor kövess a Facebookon, ahol változatos technikákkal készített lakásdekorációkkal is várlak.