Phalaenopsis orchidea – ‘Annie’ hibrid

Ha végre itt a nyár… A fülledt meleg ismét meghozta az ihletet és a festett harisnyavirágos technikámmal végre megalkottam a Phalaenopsis orchidea virágomat is.

Ahogy azt a Harisnyás projekt című cikkemben olvashattad a virágok szirmait drótból formáztam meg, amire aztán nejlonharisnyát feszítettem. Ezúttal a szirmokat az orchidea virágjának mintájára egy hármas és két egyes felállásban formáztam meg.

A hármas szirom csoporthoz 35 mm átmérőjű sablont használtam. A két nagyobb, külön álló sziromhoz pedig 45mm átmérőjű sablont választottam. Jó lenne, ha lennének fél centinként növekvő kész sablonjaim, de ezek hiányában mindig azt használom, ami éppen a kezem ügyébe akad. Jelen esetben a Pentart 80 ml-es expressz ragasztó tubusát és az 50 ml-es akril festék dobozát.

A virág közepén levő bibét kézzel formáztam és itt el is rugaszkodtam kicsit a valóságtól. Mondjuk úgy, hogy ez lett a Phalaenopsis orchidea ’Annie’ hibridje.

A szirmok megformálása után összeállítottam a virágot. Az elemeket ezúttal is vékony dekordróttal rögzítettem egymáshoz, majd a szárat szártakaró szalaggal fedtem. Az orchideákat ezután kívül-belül, alul-felül alapoztam.

Ennek az az oka, hogy az orchidea nem fog úgy felfeküdni az asztaldíszre, mint a korábban készített árvácskák és nem szerettem volna, hogy a szirmok fonákja csupasz maradjon.

Az orchideát ezután narancsos-pinkes cirmosra festettem. A YouTube videómon megnézheted a festés folyamatát.

Természetesen az elkészült orchidea virágot most is felhasználtam és egy trópusi asztaldíszben kapott helyet. Erről később még olvashattok bővebben itt a blogon.

Mint mindig, most is csak a képzelet szab határt az alkotásnak. A színes trópusi hangulat mellett,  egészen más stílusban is kipróbáltam az orchidea virágokat. Fehérre festve és repesztőlakkal kezelve egy különlegesen elegáns verzió készült. Erről is hamarosan láthatjátok a YouTube videómat.

Ha nem szeretnél róla lemaradni iratkozz fel YouTube csatornámra, vagy kövess a Facebookon és az  Instagrammon.

Leave a Reply

Loading...